Költözik a XIIh 6633

iho   ·   2015.08.17. 18:45
00kicsi

Amikor a múzeum bezárásának és átépítésének híre kelt, még nem tudtak az illetékesek választ adni: mikor és hova viszik a kültéren kiállított járműveket és egyéb relikviákat. A 424,001-es és a XIIh 6633-as gőzmozdonyon kívül a 004-es Nohab orra, egy AN-2-es repülőgép, a második világháborúban felrobbantott dunai hidak (többek közt a régi Erzsébet híd) néhány maradványa, és egy hajógép lapátkerekekkel, ami a múzeum előtti parkot díszíti, és ne feledjük a ligeti kutyasétáltatók kedvenc helyét, a Vagon sörözővé átalakított kéttengelyes személykocsit sem.

A mozdony két évvel a 2007-es felújítás után, a táblái már nincsenek meg...<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

Az első fecske a legutóbb 2007-ben (arculatilag, a munka a Magyar Gőzmozdonyokért és Vasútért Egyesületet dicséri) felújított kisgőzös lesz, amely Gyál felsőre költözik augusztus 20-án. A kismozdony emelése és elszállítása a múzeum sajtóközleménye szerint augusztus 18-án, kedden, este hat óra körül kezdődik. A többi kiállított tárgy, továbbá a csarnokban kiállított vasúti járművek elszállításáról még nincs információnk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.