Kormánybiztos koordinálja a fővárosi közlekedésfejlesztéseket

iho   ·   2017.11.09. 16:28

A Magyar Közlöny tájékoztatása szerint az új kormánybiztos egyrészt a nemzeti fejlesztési miniszter irányítása alá tartozó IKOP-, CEF-forrásokból finanszírozott fejlesztések, továbbá a Gazdaságfejlesztési Inovációs és Operatív Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program közlekedési infrastruktúra-fejlesztéseinek kormányzati összehangolását végzi, másrészt az állami nagyberuházásokhoz kapcsolódó budapesti közlekedésfejlesztéseket koordinálja. A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, tevékenységének ellátásában nyolcfős titkárság segíti.

Habár a főváros saját projektjei ezek szerint nem tartoznak kormánybiztosi hatáskörbe, ám például a metró felújítása jelentős állami segítséggel történik, valamint a dél-pesti fejlesztések jó része (az olimpiai pályázat visszavonása után is) állami pénzből valósulna meg.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek