Korszerűsítik a kunszentmártoni ipari parkot

MTI/iho   ·   2017.05.20. 10:40

Az üzemeltető Kunszentmártoni Ipari Park Kft. ügyvezetője, Kovács Tibor az MTI-nel elmondta: A beruházás előkészítése zajlik, a kivitelezés a tervek szerint 2018 elejétől az év végéig tart majd. Egyebek mellett út-, víz-, szennyvízcsatorna- és gázvezeték épül, bővül a villamoshálózat, kamionparkolót alakítanak ki, mintegy háromszázhatvan négyzetméteres csarnoképületet építenek. Az ipari park eredeti huszonnyolc hektáros területéből még 4,1 hektár szabad. Két cég működik az ipari parkban, a műanyag termékek gyártásával foglalkozó Nief Plastic Hungary Kft., és a fémmegmunkálással-feldolgozással foglalkozó Interplex Hungary Kft. Egy harmadik cég, az autóipari beszállító, fém alkatrészek gyártásával foglalkozó Euraseal Bt. már épített csarnokot az ipari parkban, de a termelés még nem kezdődött meg. Egy kínai tulajdonú cég pedig élelmiszerfeldolgozó üzem építését tervezi, a tervek elkészültek. A nyilvános cégadatok szerint a Kunszentmártoni Ipari Park Kft. mérleg szerinti eredménye 2014-ben 697 ezer forint volt, míg 2015-ben 1,2 millió forint veszteséget könyveltek el. Kocsis Tibor elmondta: 2016-ban is veszteséges volt a kft., de az előrejelzések szerint az idei esztendőt már nyereséggel zárják.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Szintet lép az Alstom

iho.hu   ·   2024.04.14. 17:00

Hozzávetőlegesen hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom vasúti forgóvázkereteket előállító gyára Mátranovákon.