Kötbérezett Köki

iho/vasút   ·   2011.08.24. 18:07
A Köki Terminál bevásárlóközpont kivitelezője határidőre (augusztus 24.) készre jelentette a Kőbánya-Kispest metróállomás környéki beruházásokat. A metróperonok szélesítése, lefedése megtörtént, a további munkák (utastájékoztató rendszer kiépítése) a BKV-ra hárulnak. Ettől a metróforgalom akár meg is indulhatna teljes útvonalán, de hiába adta át az ideiglenes autóbusz-végállomás céljaira szánt területet is az R-Co Rt., a BKV számára a forgalomtechnikai feltételek nem biztosítottak, nyilatkozatuk szerint „az írásban benyújtott követelményektől igen távol állnak”. A Budapesti Közlekedési Központ ezért bizonytalan időre elhalasztotta a végállomás üzembe helyezését, a BKV pedig a szerződésben foglaltak alapján kötbérezési igénnyel lépett fel.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.