Kötelező a MÁV járatain az arc eltakarása

iho/vasút   ·   2020.05.02. 09:00
mav_maszk_0

Maszkkal, sállal, kendővel – valamivel legyen eltakarva az arca, ha vonatra száll, és a másfél méteres védőtávolságot a lehetőségekhez képest igyekezzen betartani! A MÁV mintegy 3100 szerelvényt indít naponta, így biztosítva a harminc százalékos kihasználtságot, azaz, hogy az utasok be tudják tartani az előírt másfél méteres védőtávolságot utazásaik során. Innen már csk önön műlik, hogy valóban figyel-e erre.

(fotó: MÁV)

 

A vasúttársaság május 4-étől a vonatok fedélzetén szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és a járművezetőknek is kötelezővé tette az arc eltakarását. A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése folyamatos a vasúttársaságnál. A MÁV eddig több mint 800 ezer maszkot biztosított a munkavállalóinak.

A forgalomban lévő összes járművet naponta fertőtlenítik, ez több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek