Közel a kettes

iho   ·   2014.02.11. 14:04
00

A 2-es villamos február 26-án megindul Debrecenben. Ettől a naptól kezdődően a villamoson ingyen lehet utazni, a vonal hivatalos átadásáig, március 1-jéig. A járműveken és megállókban hostessek fognak ingyen jegyeket osztani a felszálló utasoknak, hiszen a jegykezelő készülékeket is kell tesztelni. A február 28-i üzemzárásig az autóbuszviszonylatok közlekedésében nem lesz változás, március 1-jétől azonban két vonal megszűnik. Nem lesz 31-es és 32-es viszonylat. A két járat megszűnését más kisebb jelentőségű változások is kísérik. Ezekről a változásokról a DKV honlapján és a megállókban kifüggesztett hirdetményeken lehet értesülni.

A DKV, Debrecen városa és a 2-es villamos projektje közös sajtótájékoztatóján balról: Kanda Imre, a projekt mérnöke, Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója és Kósa Lajos polgármester<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(fotók: Szabó István)

Egy ilyen jelentőségű projekt lezárása előtt a szokásos mérlegkészítés sem maradhatott el. Megtudhattuk a sajtótájékoztatón, hogy a projekt végső költségei hogy alakultak.
– 18 CAF villamos jármű beszerzése: 37,5 millio euró
– A vonali infrastruktúra költsége: 9,5 milliárd Ft
E két költség 9,25 százalék önrészt tartalmaz. A fennmaradó 90,75 százalék az uniós támogatás összege.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy előkészítés alatt áll az 1-es villamos pályájának felújítása a Pláza és az Egyetem között, előreláthatólag 14,5 milliárd forintos költséggel.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek