Közeleg a nyár vége

Vörös Attila   ·   2012.08.28. 22:00
400tatrahejj

Közeleg az ősz, néhány napja már az eddig megszokottnál hidegebb van, elsején pedig az előrejelzések szerint újabb hidegfront érkezik. Egy héten belül tehát 25 fokos eltérés mutatkozik a maximum-hőmérsékletben, és ezt a növények is megérzik. Egyes fák már most sárgulnak-barnulnak, sőt a levelüket is hullajtják. A fotózni szeretők jó részének igen kedves időszak következik, a meleg őszi színek mellett az egyre kevésbé meredek napsütés is a jó képek elkészültét támogatja.

Egyébként június közepéhez képest máris több mint két órával rövidebbek a nappalok...

A naplemente, az elszáradt növények és a néhány lehulló falevél jelzi az idei száraz, forró nyár végét

Persze ezer más, akár fontosabb nézőpontot is találhattam volna. Vége a nyári menetrendnek a vasúton és a városokban is. Elkerülhetetlen, hogy a nyirkosabb időben taknyosodjanak a sínek, a faleveleken különösen szeretnek csúszkálni a vontatójárművek. Aztán az erdőkben megindulnak a vadak, sokuk sajnos idén is mozdony alatt fogja végezni.

De ez még a jövő zenéje, élvezzük a nyárutót, amíg lehet!

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.