Közlekedésbiztonsági nap a Vasúttörténeti Parkban

iho/vasút   ·   2012.05.08. 08:51

Ismét megrendezik a gyerekeknek szóló közlekedésbiztonsági napot a Vasúttörténeti Parkban vasárnap. Az esemény célja, hogy a gyerekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a gyalogos, a kerékpáros és a tömegközlekedés alapszabályait.

A Vasúttörténeti Park a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését tűzte ki célul, ezt kiemelve hívta létre 2007-ben a közlekedésbiztonsági napot, amelynek keretein belül szórakoztató formában valósítja meg ezt az elképzelést. A vasúti közlekedésre vonatkozó alapszabályokat „játszva” tanulhatják meg a kicsik, amely kibővült a közúti közlekedés és a kerékpározás szabályainak gyakorlásával – áll abban a közleményben, amelyet az eseménnyel kapcsolatban adtak ki a szervezők.

Az immár hatodik alkalommal megtartandó közlekedésbiztonsági napon a park interaktív programjain túl a Mini KRESZ Park és a Magyar Autóklub kerékpáros ügyességi pályája ad plusz lehetőséget a biztonságos közlekedés gyakorlásához.

Az összegzés szerint a Mini KRESZ Park sofőrjeinek 15 perces KRESZ oktatáson kell részt venniük, mielőtt a kisautók volánjai mögé ülnek. A közlekedési teszteket helyesen kitöltők között apró ajándékokat sorsolnak ki.

A kerti vasút gyermek utasai egy 10 kérdésből álló kvíz kitöltésével bizonyíthatják a vasúti közlekedés szabályaiban való jártasságukat.

A Magyar Autóklub kerékpáros ügyességi pályáján a gyerekek próbára tehetik képességeiket: a kifejezetten erre a célra felállított pályán gyakorolhatják az egyensúlytartást, a kormányzást, a megfelelő sebesség megválasztását.

A programok a közlekedésbiztonsági napon ingyenesek. A rendezvényhez szakmai partnerként csatlakozik az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság is.

Kapcsolódó hírek