Közlekedéskultúra Sopronban GYSEV módra

iho/vasút   ·   2016.05.12. 10:46
kozl_kultura_napja0

A Közlekedéstudományi Egyesület idén is megrendezte a Közlekedéskultúra Napját, amelynek keretében a GYSEV Zrt. munkatársai Sopronban kitelepültek a Batsányi úti átjáróhoz. A sorompó tilos jelzésekor várakozó járókelők szórólapokat kaptak, és lehetőség volt kvízjátékok kitöltésére is. A vasúttársaság különböző korosztályoknak szóló tájékoztató anyagokkal és kérdésekkel arra kívánta felhívni a gyalogosok és járművezetők figyelmét, hogy minden esetben figyelmesen és körültekintően haladjanak át a vasúti átjárókon.

(fotók: GYSEV)

A legkisebb korosztályt képviselő iskolás csoport tagjai figyelemfelhívó matricákat kaptak. A gyerekeknek és szülőknek szóló matricákat olyan egyszerű, de egyértelmű üzenetekkel látta el a vasúttársaság, mint „A vonat mindig erősebb”, „Ha piros, akkor tilos”, vagy „Apa, anya vigyáz ránk” a vasúti átjáróban.

A vasúttársaság akciójához a Wilfing Áron Egyesület is csatlakozott. Az egyesület önkéntesei a kijelölt gyalogos átkelőhelyeken történő átkelés és a kerékpározás veszélyeire hívták fel a gyermekek figyelmét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek