Közös kombinált bérletet vezet be a GYSEV és a Vasi Volán

MTI/iho   ·   2014.01.27. 16:15

Ha beválik, akkor Körmend térségében több települést érintően is hasonló megoldást vezet be a két közlekedési társaság. Rázó László a vasúttársaság közleményében tudatta: a kedvezményes kombinált bérletek, amelyek február elsejétől lesznek érvényesek, a GYSEV és a Vasi Volán pénztárainál egyaránt megvásárolhatók.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója szerint a kombinált bérlet – amely egyelőre újdonságnak számít az intermodális közlekedésben – a Vasi Volán és a GYSEV közötti példaértékű együttműködés eredménye – idézik a társaság közleményében.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években Körmenden egy modern, intermodális központot alakítottak ki: a vasútállomás mellett autóbusz-pályaudvart építettek, az állomáson pedig közös az utastájékoztatás és a jegyértékesítés. A kombinált bérlet bevezetése szerinte fontos mérföldkő a közösségi közlekedési ágak összehangolásában, egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi az utazást.

A tájékoztatás szerint a GYSEV és a Vasi Volán szerint a jövőben Körmend térségében több viszonylatban is bevezeti a kombinált bérlet lehetőségét. A két közlekedési társaság emellett azt is tervezi, hogy a kombinált bérlettel a későbbiekben akár a vasi megyeszékhely helyi autóbuszjáratait is igénybe vehetik az utasok.

A vasúttársaság közleménye tartalmazza azt is, hogy márciustól várhatóan már kombinált fürdőjegyet is vásárolhatnak az utazók. Ennek lényege, hogy a Répcelakra vonattal érkező utasokat busz szállítja tovább a régió nagyobb gyógy- és élményfürdőihez kedvezményes áron.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek