Krampácsolni jó!

Kemsei Zoltán   ·   2011.08.03. 15:00
00

Kapóra jön a közeli nagyvasúti összeköttetés a 37-es villamos vonalán, a Kolozsvári utcában dolgozó pályaépítőknek: Jászkisérről egyenest a városi pályán „landolt” az AG-871 pályaszámú aláverő. Nagyvasúti pályához nagyvasúti gép dukál: a felépítmény talán kissé „soknak” tűnik első pillantásra, főleg, ha a régebbi vicinális-döcögős tempóra gondolunk. Talán valódi gyorsvillamos is lehetne belőle (hol van a Korponai utcai sínek újjáépítése? A kőbányai városközponthoz most már dukálna egy leágazás) , a Belváros és Kőbánya igazán gyors összekötésére. A 37-es villamos vonala gyakorlatilag zavarmentes, a Fiumei út és az Élessarok között egyedül a Hungária körútnál találhatunk komolyabb kereszteződést. A következő munka viszont mindenképp a Salgótarjáni utca borzalmas lassújeleinek kigyomlálása kéne, hogy legyen.

Augusztus 2., délután. Az aláverőgép érkezéséig már csak percek vannak hátra, a markoló még teríti a zúzottkövet az Élessaroknál

Bebocsátásra várva: az AG-871 Kőbánya felsőn

Augusztus 2., délután 5 óra: elindult az aláverőgép a sörgyári összekötővágányon

A 37A villamos végállomása felé tart

Együttállás a 28-assal<br>(fotó: Fodor Illés)

Helytelen vágányon közelíti meg a munkaterületet a gép

Az Élessarok vágánydzsungelében<br>(fotó: Fodor Illés)

Augusztus 3., délelőtt. Közeledik az aláverőgép az Élessarokhoz

Munka közben

Amikor a kalapács lesújt

Munka azért a krampácsolóbrigádra is vár

A kész, alávert pálya. Villamos majd csak a hétvégén közlekedik erre<br>(a külön nem jelölt felvételeket a szerző készítette)

Kapcsolódó hírek