Lángokban áll a Csalagút, a Calais kikötőjét lezárták

iho   ·   2015.07.21. 18:27

Ezzel gyakorlatilag megbénították a közlekedést a francia oldalon. A füst hatalmas még mindig bár a tiltakozás délutánra befejeződött. Az Eurotunnel szóvivője szerint az alagúton való áthaladás egyelőre zavartalan, az Eurostar utasainak nem esett bajuk.

(Fotó: Vtellier)

A MyFerryLink alkalmazottai az elbocsátások ellen tiltakoztak, a cég tervei szerint több száz munkavállalótól válna meg. A tiltakozók abban reménykednek, hogy a francia kormány megváltoztatja a döntését. Ugyancsak feszült a helyzet a calaisi kiközőtben, ahol több ezer bevándorló reménykedik abban, hogy még ma átjut az Egyesült Királyságba. A Newsweek szerint a bevándorlók gyakran használják ki a lassú vagy leállított forgalmat, mert így könnyebben jutnak fuvarhoz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút MAGYAR VASÚT

Magyar Vasút 2022 Konferencia

T. Hámori Ferenc   ·   2022.10.05. 09:00

Igazságos zöld átmenet? A vasútfejlesztés évtizede? Újabb esély Záhony előtt? # Valtsvasutra – ezeknek a jelmondatoknak a jegyében, 14. alkalommal rendezték meg a vasútszakma legrangosabb fórumát Budapesten.