Lángoló tehervonat Kirovnál: tíz vagon ég

MTI/iho   ·   2014.02.05. 09:43
kirov00

A Pozgyino nevű vasútállomásnál helyi idő szerint hajnal fél ötkor történt baleset miatt a közeli házakból és az ott lévő kenyérgyárból 435 embert telepítettek ki. A szerencsétlenségnek nincsenek áldozatai. Harminckét gáztartálykocsi kisiklott, tíz pedig kigyulladt egy tehervonaton.

 

A lakosság ugyanakkor attól tart, hogy mérgező anyagok kerültek a levegőbe. A Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozó környezetvédelmi szakértő azonban elmondta, nincs szükség kitelepítésre a baleset körzetéből, csak a lakások ablakait kell bezárni. A rendkívüli helyzetek minisztériumánál is kizárták, hogy a környéken lakókat gázmérgezés fenyegetné.

A tűzoltóknak a délelőtti órákra sikerült megakadályozni a lángok továbbterjedését, de mint a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata elmondta, a gázkondenzátumot tartalmazó tartályok oltása nehézségeket okoz. A helyszínen egy tűzoltóvonat személyzete dolgozik a mentésen, de még két ilyen vonatot irányítottak oda és több helyreállító egység tart a poznyinói állomás felé.

A képre kattintva galéria nyílik (fotó: az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma)

A baleset miatt tizenhárom vonat késik a Kirovi területen.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint a tehervonat súlyos balesetét az okozta, hogy az egyik gáztartály kigyulladt és kisiklott, majd emiatt a többi vagon is letért a sínekről és a gáztartályok lángra lobbantak.

Ennek az amatőr videónak a feltöltője azt írja, hogy egy robogós azonnal meghalt, amikor az egyik elszabadult kocsi nekiment.

Oroszországban gyakoriak a vasúti balesetek az elöregedett vagy rossz műszaki állapotban lévő, túlterhelt vagonok és a sínek állapota, illetve az előírások megsértése miatt. Tavaly szeptember végén a Kosztromai területen a Buj nevű állomás közelében három propángázt tartalmazó tartály siklott ki, az egyik felborult.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek