Lassan elkészül a székelyudvarhelyi kerékpárút-hálózat első szakasza

iho/zöldút   ·   2017.09.22. 12:22

A Székelyudvarhelyre tervezett kerékpárút-hálózat első szakasza a Bethlen Gábor utca eleje és a Bethlenfalvi út vége közt húzódik majd – a Szekler Teker Egyesület felmérései szerint ez a város közlekedésének ütőere, így a forgalom tehermentesítésében kulcsfontosságú lehet. Simon Szilárd az egyesület vezetője a Székelyhonnak elmondta, az egyesület közlekedésügyi szemléletváltást szolgáló programjait kénytelenek voltak felfüggeszteni. Az elmúlt időszakban a kerékpáros közlekedés megoldatlansága, és a megfelelő infrastruktúra hiánya miatt a programnak sem volt létjogosultsága. A polgármesteri hivatal felmérése szerint ugyanis mindössze 6,65 kilométer hosszú bicikliút van a városban, ráadásul azt sem tudják rendeltetésszerűen használni a kerékpárosok. A hálózat kiépítését követően azonban a biciklioktató és népszerűsítő munka ismét értelmet nyer. Ennek első lépéseként a központi helyeken lévő iskolákban biciklitárolókat helyeznének el, és a biztonságos közlekedésről tartanának órákat a diákoknak.

Sőt, a város külső területeit és a központi régiókat is szeretnék összekötni a Chesnut elnevezésű projekt keretén belül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek