Lefújták a BKV-sztrájkot

iho   ·   2015.06.05. 16:04

Megszületett a megegyezés a BKV és a szakszervezetek között a személyi alapbéremelés átlagos mértékéről és a társasági juttatásokról. A BKV vezetése ezen felül vállalta, hogy 2015 végére kidolgozza a társasági bértarifa-rendszert is.

A BKV a főállású dolgozóknál általános béremelést hajt végre, visszamenőleg, 2015. április 1-jétől, átlagosan 2,6 százalékkal emelkednek a fizetések, ez nagyjából hatezer forintot jelent. A jubileumi elismerések és a balesetmentes közlekedésért járó elismerések jutalomalapja 105 000 forintra emelkedik, a jövő évtől a mindenkori bérfejlesztés mértékével emelkedik majd. A cafeteriakeret évi 140 000 forintra emelkedik a főállású dolgozóknál.

A BKV és a szakszervezetek közti tárgyalásokat a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat munkatársai is segítették.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek