Lego-buszmegállót építettek Londonban

iho   ·   2014.07.06. 11:15
legobusz2cim

Duncan Titmarshnak irigylésre méltó munkája van: azért fizetik, hogy legózzon. A 42 éves volt konyhabútor-szerelő hat éve hagyott fel eredeti szakmájával, a dán Lego cég hivatalosan is elismert profi „szerelője”.

A képre kattintva galéria nyílik az építés fázisairól készül fotókból

Az évek során mintegy ötmillió darabot szerelt össze, és naponta mintegy 10 órát tölt a különböző formák összerakásával.

Aki mostanában a londoni Regent Street környékén jár, érdekes buszmegállókra lehet figyelmes. Miután a közelben található a Hamley’s játékáruház, és miután Duncan Titmarsh most kapta meg „az Egyesült Királyság egyetlen eredeti profi összeszerelője” megtisztelő címet, mintegy 100 ezer legoból épített föl egy buszmegállót. Az akció a londoni tömegközlekedési vállalat „A busz éve” kampányának részét képezi, amely egyben 100 éves évfordulója is annak, hogy buszokat küldtek a nyugati frontra az I. Világháborúban. Titmarsh nem először foglalkozik a brit főváros tömegközlekedésével. Tavaly elkészítette például – természetesen legóból – azt a térképet, amely a londoni metró evolúcióját mutatja. A most kialakított legóbuszmegálló július közepéig látható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek