Lehalt a MÁV informatikai rendszere!

iho/vasút   ·   2017.06.28. 11:51
400px_100askeses

Teljesen helyreállt a MÁV informatikai rendszere, fél négytől az online jegyvásárlás is működik, tudtuk meg az újabb sajtóközleményből.

Korábban írtuk:

A MÁV Zrt. 15.14-kor érkezett sajtóközleménye szerint nem sokkal délután egy óra után helyreállt az informatikai rendszer, az online jegyértékesítésen kívül minden szolgáltatás elérhető.

12.30-kor azt a tájékoztatást kaptuk a székházból, hogy nem vírustámadás miatt állt le az informatikai rendszer, hanem a MÁV Szolgáltató Központ tápkábelét vágták el egy építkezésen a Krisztina téren. A szakemberek folyamatosan élesztik újjá a rendszereket. A Déli pályaudvaron jártunk, ott fennakadás nélkül zajlik a személyforgalom.

Összeomlott a MÁV-Start internetes rendszere szerdán délelőtt: elérhetetlen a központi honlap, a Facebookon pedig többen is azt írják, hogy nem használhatóak a jegyautomaták. A probléma miatt a sem a jegypénztárakban, sem pedig a jegyvizsgálók nem tudnak internetes felülettel menetjegyet ellenőrizni vagy kiadni. Az Elvira sem elérhető, a Vonatinfó jelenleg is a tizenegy óra körüli helyzetet mutatja, elérhetetlen a lassújelkimutatásos rendszer. A FOR is leállt, hamarosan az egész vasúti közlekedés is megállhat, ha nem tudják megoldani sürgősen a helyzetet. Nagy valószínűséggel Ukrajna után Magyarországra is betört a Petya elnevezésű zsarolóvírus.

Dél körül is a tizenegy órai helyzetet mutatja a Vonatinfó. És ez még csak a kisebbik probléma: az összes többi informatikai rendszer is leállt

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek