Lemondott a Volánbusz vezére

iho/közút   ·   2012.04.16. 13:09

Egy, az Index fórumán megjelent levél szerint lemondott posztjáról a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója, Mészáros László. A hírt hivatalosan nem erősítették meg, de az iho forrásai szerint a dokumentum valódi, a lemondást pedig a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egyelőre nem fogadta el. Mészárost 2011 márciusában nevezték ki a cég élére.

A nyilvánosságra került, a busztársaság alkalmazottainak szóló levélből kiderül, hogy a vezérigazgató kezdeményezte a munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését, miután egy hosszú folyamat végén meghozta a távozásról szóló végleges döntést.

Az indoklás szerint a Mészáros Lászlóhoz eljutott szakmai anyagokból származó értesülések szerint a közösségi közlekedés átalakításának koncepciója, amelynek végrehajtására annak idején szerződött, olyannyira megváltozott, hogy az már biztosan egy – tőle különböző – másik személyt kíván. Esetleges fenntartásaival pedig nem szeretné, akár akaratán kívül is, bármilyen módon akadályozni a folyamatot, amely végcéljának szükségességéről határozottan meg van győződve.

A levél szerint a távozó vezérigazgató az átadás-átvétel lezárultáig ellátja a munkaköréből adódó feladatokat, az utódja személyéről pedig hivatalos értesítést kapnak majd az alkalmazottak.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.