Lemondott az FAA vezére

iho/repülés   ·   2011.12.07. 13:30
logo

Randy Babbitt FAA-vezért szombaton Washington egyik elővárosában azon kapták, hogy a kocsiját az út bal oldalán vezeti. A rendőrökkel együttműködött, nem állt ellen a letartóztatásnál, hamarosan szabadon is engedték, de már akkor szóba került a lemondása, illetve komoly hírek keltek szárnyra arról, hogy Obama elnök is inkább tartaná elfogadható megoldásnak a távozást.

Babbitt nem sokkal az affér után helyettesére bízta a hivatal vezetését, majd most hivatalosan is elküldte lemondását Ray LaHood közlekedési tárcavezetőnek. Az FAA weboldalán megjelent nyilatkozata szerint Babbitt megtiszteltetésnek és szakmai karrierje csúcsának értékelte ténykedését a Szövetségi Légügyi Hivatal élén, de nem akarja, hogy bármi „árnyékot vessen” FAA-beli kollégái heti hét nap, napi huszonnégy órában végzett áldozatos munkájára.

„A világ legjobb és legbiztonságosabb légügyi rendszerét vezethettem, és hálás vagyok ezért a lehetőségért mindazoknak, akik mellettem dolgoztak” – hangzik Babbitt nyilatkozata, amelyben a távozó vezérigazgató kifejezi reményét, hogy a most futó kritikus fontosságú folyamatok a repülésbiztonság javításáért a tervek szerint végbemennek.

Randy Babbitt több évtizedes repülőkarrier megkoronázásaképp 2009-ben vette át a Szövetségi Légügyi Hivatal vezetését, előtte 25 éven át az Eastern Airlines pilótája volt.

Kapcsolódó hírek