Lemondtak a kerékpárosok vezetői

MTI   ·   2012.01.17. 13:36

Február 25-i hatállyal lemondott a Magyar Kerékpársportok Szövetségének vezetősége (MKSZ) azért, hogy a jelenleg még működő szakági szövetségi rendszer megszűnjön, és egy, a nemzetközi szövetség (UCI) által is elvárt, ernyőszervezet nélküli „egyszövetségi” struktúra jöjjön létre.

Az MKSZ keddi közleménye szerint a Sipiczki Róbert által vezetett elnökség február 25-ére tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlést hív össze. Javaslatuk legfontosabb elemei, hogy az MKSZ alá tartozó alszövetségek és azok önálló jogi személyiségei megszűnjenek, kialakuljon az úgynevezett egyszövetségi rendszer. Ezen kívül az elnökség létszámát – a háromtagú felügyelő bizottság megtartása mellett – bővítenék, valamint az eddig széttagolt sportszakmai irányítást egycsatornás rendszer váltaná fel az egyes szakági vezetők későbbi megbízását követően.

Sipiczki Róbert – aki a döntés után ügyvezető elnökként folytatja a munkát február 25-ig - jelezte: „Biztos vagyok abban, hogy a kerékpársport aktív és fontos szereplőinek hasznára válik az új szervezeti felépítés, az új elnökség pedig számíthat támogató munkájukra.”

Kapcsolódó hírek