Lengyel impulzus Olaszországnak

iho/vasút   ·   2015.12.17. 18:45
400px_newag_impuls

A napokban aláírt keretszerződés alaprendelése 20,2 millió euró értéket képvisel. Az opciós mennyiség lehívása 60,5 millió euróra emelheti a lengyel gyártó bevételét. Az International Railway Journal információi szerint a kontraktus alapján a Newagnak 2016 decemberéig kell szállítania az első járműveket, melyek Bari környékén állnak majd forgalomba. A plusz szerelvényeket – igénylésük esetén – öt éven belül kell átadnia a Newagnak.

Az olaszországi megrendeléssel a Newag Impuls-vonatai először juthatnak el a lengyel piacon kívülre (fotó: Ryszard Piech, Railway Gazette)

A 36WE gyári típusjelű, háromrészes, normál nyomtávú motorvonatok a Newag Impuls-motorvonatcsaládjának legújabb generációját képviselik. Az 58,4 méter hosszú szerelvények névleges teljesítménye 1600 kilowatt, legnagyobb üzemi sebességük százhatvan kilométer per óra. A járművek 330 utas befogadására lesznek képesek, és százhetven ülőhelyet fognak kínálni. A légkondicionált, LED-világítással és biztonsági kamerarendszerrel ellátott utastérben kerékpárok elhelyezésére is lehetőség nyílik.

A lengyel Newag most először szállíthat villamos motorvonatokat Lengyelországon kívül, azonban nem ez az első olasz sikerük: a szicíliai Ferrovia Circumetnea társaság 2013-ban vásárolt dízel motorvonatokat 14,8 millió euró értékben az Etnát körbeölelő, száztíz kilométer hosszú keskeny, 950 milliméter nyomközű vonalra – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek