Létrejöhet az új giga-légitársaság!

iho   ·   2013.02.14. 14:24
aa_cim

A két igazgatótanács közös ülésén egyhangú szavazással hagyta jóvá az össszeolvadást, amely egy új, 11 milliárd dollár értékű globális légitársaságot teremt. A neve American Airlines lesz, az elnök-vezérigazgatót viszont a US Airways adja Doug Parker személyében. Az American elnöke, Tom Horton ideiglenesen marad az igazgatótanács elnöke a legközelebbi részvényesi értekezletig.

A társaság központja Dallas/Fort Worth, az összeolvadás nettó eredménye 2015-re várhatóan egymilliárd dollár lesz. A fővonali és a regionális gépek száma együttvéve több mint 1500, az összesített rendelésállomány pedig több mint hatszáz új utasszállító.

Az összeolvadás összhangban áll az American csődeljárása részeként elfogadott kilábalási tervvel, és előzetes hírek szerint a washingtoni igazságügyi tárca is jóváhagyja majd az összeolvadást.

Az új American Airlines 56 országban 336 úti célra napi 6700 járatot tart fenn. Horton szerint két komplementer struktúra találkozik a társaságok esetében, az AA elnöke kiemeli a szilárd üzemeltetési és financiális bázist, amit az új társaság magáénak mondhat, és ami az utazók számára adódó előnyök mellett a profitképes működést is garantálja. Parker az új, összevont társaság versenyképességét hangsúlyozta a globális piacokon.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.