Lezárják a pesti alsó rakpart déli szakaszát

iho   ·   2013.08.02. 10:45

A 4-es metró Fővám téri szerkezetépítésének keretében 2013. augusztus 3-tól, szombattól felújítják a Salkaházi Sára rakpartot, azaz a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Közraktár utca közé eső szakaszát. A rakpart ezen részének pályaszerkezete a közelmúltban levonult árvíz során károsodásokat szenvedett, a helyreállítás – helyenként a teljes útszerkezet cseréje – ezért is időszerű.

A várhatóan két hétig tartó munkavégzés idejére a pesti alsó rakparton az alábbi forgalomkorlátozásokat vezeti be a BKK: a rakpart Havas utca és Közraktár utca közötti szakaszát lezárják. Északi irányból a rakpart forgalmát a Petőfi térnél a Belgrád rakpartra terelik, a Közraktár utca a Fővám tér – Sóház utca útvonalon lesz elérhető.

A korlátozás ideje alatt az alsó rakpart teljes területére busszal és tehergépkocsival tilos lesz behajtani, a turistabuszok ideiglenes várakozóhelyei a Belgrád rakpart 18. előtt lesznek. Az alsó rakpart Irányi utca és Havas utca közötti szakasza északi irányból jelenleg egyirányú forgalmat bonyolít, amelyre csak a rakparton ideiglenesen kialakított várakozóhelyekhez érkező célforgalmat engedik be. A várakozóhelyeket elhagyni a Havas utcai csomópontban kialakított ideiglenes kapcsolaton keresztül a Vámház körút felé lehet. Déli irányból a Közraktár utca forgalma a Csarnok tér – Pipa utca útvonalon a Vámház körúton bonyolódik le. A Dél-Pestről Észak-Pest felé tartó átmenő forgalom számára a budai alsó rakpart igénybevételét javasolja a BKK.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.