Lezárták az M3-as metró felújított szakaszát

iho   ·   2019.04.10. 09:02

Frissítés: Újra jár a metró, egy kisemlős okozta a felfordulást.

A BKV közleménye:

Ma, 8:45 órakor az M3 metróvonal Gyöngyösi utcai állomásán tűzjelzés történt. A füstölést az ott dolgozók a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt megszüntették, a metróállomást kiürítették.

Az M3 metró északi szakaszának felújítási munkái során a gyorsabb és biztonságosabb anyagmozgatás megvalósítása érdekében az alagutat a földfelszín felé megnyitották, emellett nagy mennyiségű földmunkák is voltak a felújítás időszaka alatt. A megnyitott alagútszakasz körbekerítése és biztonsági őrzése mindvégig biztosított volt, azonban hermetikus lezárása nem volt megvalósítható. Ennek következményeként kerülhetett be egy kistestű emlősállat a Gyöngyösi utca metrómegálló üzemi területén elhelyezkedő elektromos szekrénybe, itt zárlatot okozott, amely a mai napon a füstjelenséget okozta.

Az M3 metró szerelvényei 9:46 órától ismét forgalomba álltak. Köszönjük utasaink türelmét!

***

Korábban írtuk:

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy kábel füstölt a Gyöngyösi utcai metrómegálló egyik elektromos szekrényében. Az izzást és a füstölést az ott dolgozók a hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt megszüntették. Az állomást kiürítették, jelenleg az alagút átszellőztetését végzik.

***

Korábban írtuk:

A BKK Facebookja szerint hatósági zárás miatt nem közlekednek a metrószerelvények Újpest-Központ és az Árpád híd között. Az utasoknak pótlóbuszra kell szállniuk, de a facebookos megjegyzések szerint nagyon kevés a busz, van, ami meg sem áll a megállókban, mert már annyira tele van.

Képünk illusztráció (fotó: Vörös Attila)

Az Index cikke szerint kisebb tűz lehetett a Gyöngyösi utcánál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek