Lezuhant egy katonai helikopter Németországban

MTI   ·   2019.07.01. 17:49

A német hadsereg megerősítette, hogy a légierő, a Luftwaffe egyik Europcopter EC 135 típusú kiképző helikoptere hétfőn 14 órakor balesetet szenvedett, a személyzet egyik tagja meghalt, egy másik pedig megsérült és kórházban van. A Bild című német tömeglap értesülése szerint a gép éppen mélyrepülési gyakorlatot végzett, amikor a földnek csapódott. A baleset okát egyelőre nem tudni. A szerencsétlenség helyszínének környékét lezárták a hatóságok. A helikopter egy kukoricaföldön csapódott a földbe, és a baleset miatt tűz ütött ki, amelyet a tűzoltók nem sokkal később sikeresen eloltottak.

Bückeburgban, a katasztrófa helyszínétől mintegy harminc kilométerre található a német Nemzetközi Helikopterpilóta-képző Központ. A hadsereg megerősítette, hogy a lezuhant gép a központ kötelékébe tartozott.

A múlt héten a német légierő két Eurofighter típusú repülőgépe ütközött össze gyakorló repülés közben, és a balesetben az egyik pilóta életét vesztette.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek