Logisztikai és beszerzési kiválóságokat díjazott a szakma

iho/közút   ·   2014.11.24. 18:45
mlbkt0
Gerencsér Szilárd lett a 2014-es Év Logisztikai Menedzsere

A komáromi Microsoft (korábban Nokia) gyár logisztikai vezetője, Gerencsér Szilárd lett a 2014-es Év Logisztikai Menedzsere. A kitüntetést 1994 óta adományozza a társaság.

Gerencsér Szilárd elektronikai ipari óriásoknál tevékenykedik idestova 15 éve. A komáromi vállalatot sikerült egy a teljes ellátási láncon átívelő projekt keretében úgy átalakítani gyártóegységből logisztikai bázissá, hogy az átfutási idők és ezáltal a készletszintek jelentősen csökkentek, miközben a vevők felé javult a termékek rendelkezésre állása. Mindez úgy került megvalósításra, hogy a vevők készletkezelésének feladata fokozatosan a Microsoft felelősségi körébe került át. Szilárd és csapata világosan leválasztotta a vevői diverzifikációt a termelési folyamatokról. Ezzel megmaradtak a tömeggyártás egyszerű alapfelépítéséből adódó sikerkritériumok és párhuzamosan gyorsult a kiszolgálás a végfelhasználók felé. A fenti változásokat már-már kíméletlen piaci és vállalati környezetben realizálták.

Gerencsér Szilárd 2014-ben az Év Logisztikai Menedzsere (fotók: MLBKT)

A kialakított folyamatok komáromi egység bezárásával sem vesznek el, hiszen azokat más egységekben – főként a Távol-Keleten – továbbra is működtetik. Ez a tény objektívan tükrözi a projekt sikerességét. Szilárd vezetői és emberi kvalitásait mutatja, hogy jó kapitányként az utolsók között fogja elhagyni a léket kapott hajót, végigkíséri vállalatának utolsó napjait, illetve próbálja segíteni kollégái munkához jutását.

A pályázatban leírt projekt komplexitása, annak eredményei és Gerencsér Szilárd szakmai valamint emberi rátermettsége tették őt az egyébként igen szoros idei verseny egyértelmű győztesévé.

Juhász Péter lett az Év Beszerzési Menedzsere

Juhász Péter, a ZF Hungária Kft. stratégiai beszerzési vezetője nyerte el a 2014-es Év Beszerzési Menedzsere címet. Az elismerést a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2008 óta adományozza tagozatával, a Beszerzési Vezetők Klubjával közösen.

Az autóipari beszállító cég beszerzési vezetője a vállalkozás egri telephelyén korszerű beszerzési eszközöket, strukturált folyamatot, élenjáró riportálási rendszert működtet, hatékony szervezetet épít. Kiemelt céljuk, hogy minél több magyarországi beszállítót tudjanak foglalkoztatni. A megszokott stratégiai beszerzési feladatokon kívül már formálisan is megjelenik szervezeti struktúrájukban a logisztikai és minőségszempontú beszállítói fejlesztés. Beszállító fejlesztési programjukon keresztül folyamatosan figyelik, értékelik, képzik és segítik partnereiket. Ennek eredményeképpen több, korábban kisebb hazai cég sokszorozta meg forgalmát és eredményét.

2014-ben az Év Beszerzési Menedzsere Juhász Péter

Juhász Péter sikerességének egyik mutatója, hogy a ZF konszernen belüli, kelet-európai beszerzési központ megalakításának lehetőségét a magyarországi szervezet kapta meg. Sikerességének egy másik mutatója, hogy a beszerzési feladatokon kívül kompetencianövelő beruházások projektvezetésével is megbízza munkáltatója. Vezetői kvalitásait alátámasztják beosztottainak méltató szavai az általuk kezdeményezett jelölésben: jó kommunikációs készség, stratégiai látásmód, magas munkaszervezési tapasztalat, konzekvens vezetői hozzáállás jellemzi az Év Beszerzési Menedzserét.

Logisztikai Kiválóság Díjat nyert a Robert Bosch Power Tool Kft.

Az MLBKT elnökségének döntése alapján a 2014. évi Logisztikai Kiválóság Díjra beérkezett pályázati anyagok közül a Robert Bosch Power Tool Kft. „Logisztika – ízlés szerint” címmel beadott pályázata kapta az első helyezést.

A pályázati anyag a Bosch csoport elektromos kéziszerszámgép gyártással foglalkozó miskolci telephelyén elvégzett szisztematikus fejlesztési folyamatot és azok eredményeit mutatja be. Az összefüggő fejlesztési projektek következtében a vállalat belső logisztikai rendszere a vevői igények alapján szegmentált módon került újraalakításra.

Csonkáné Kiss Rita és Füredi Gábor vette át a 2014. évi Logisztikai Kiválóság Díjat, amelyet a Bosch csoport nyert el

A fejlesztés során a termelési folyamatok elemzéséből ismert időadat-elemzés és – gazdálkodás módszerét innovatív módon a belső logisztikai folyamatokra alkalmazta. A kifejlesztett módszertan segítségével testre szabott belső ellátási, logisztikai folyamat-típusokat tudott azonosítani és kialakítani. Az új rendszer bevezetésének köszönhetően radikálisan csökkent a belső logisztika problémáiból adódó sorállások száma és ezzel növekedett a vállalat hatékonysága és eredményessége.

A díjat Csonkáné Kiss Rita és Füredi Gábor BPS osztályvezetők vették át a 22. MLBKT kongresszuson.

Újra Logisztikai Magisztereket avatott az MLBKT

Két fővel bővült az MLBKT alapított, elismert logisztikai szakértőket tömörítő Logisztikai Magiszterek testülete. Kellner Mária, a Béres Gyógyszergyár beszerzési és logisztikai igazgatója, és Tüske Péter, a J&J Center Kft. tulajdonos–ügyvezetője nyerte el most a Logisztikai Magiszter címet. Velük együtt már tizenhárom szakember érdemelte ki pályázata alapján a szakmai minősítést.

A két új magiszter: Tüske Péter és Kellner Mária az elismerésekkel

Kellner Mária a gyógyszeripari ellátási láncok specialistája. Vállalati munkája mellett aktív szerepet vállal a szakmai közéletben is: sokadik ciklus óta tagja az MLBKT elnökségének, vezetője a társaság Gyógyszeripari Tagozatának.

Tüske Péter a nemzetközi kereskedelemhez kapcsolódó vám, adó, jövedéki és termékdíj ügyek fekete öves mestere, a Magyar Vámügyi Szövetség elnöke.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek