Londonban a helyzet fokozódik

Istvánfi Péter   ·   2011.08.10. 11:48
00-2

A megmozdulások leginkább a dél-londoni Croydonban járó villamost érintették. A villamos pályájához közel álló felgyújtott épületek oltása, valamint a felsővezeték sérülése miatt az 1-es vonalon East Croydon és Wandle Park között nem jár a villamos, a kieső szakaszon pótlóbuszokat lehet igénybe venni.

Reeves Corner, a Reeves család kiégett bútorüzletével, előtérben a villamos sínei (fotó: flickr/Peter J Trimming)

A tüntetőknek sikerült néhány buszt feltartóztatni és megrongálni. Emiatt, valamint az utcák lezárása miatt a buszok néhány helyen terelőútvonalon járnak, pontos, aktuális tájékoztatást a közlekedési cég honlapján találhatnak az érdeklődők.

A 7-es busz vesztegel a tüntetők által lezárt Oxford Streeten (fotó: flickr/SlipStreamJC)

A First cég egyik megrongált Dennis Dart SLF-je a zavargásokban leginkább érintett Hackney városrész központjában (fotó: flickr/Jacek Barcikowski)

Egy kiégett emeletes a croydoni Drummond Roadon (fotó: George Rex)

A metróhálózatot viselték meg legkevésbé a zavargások, a Northern Line-on a rendőrség egy időre lezáratta Tooting Boradway állomást, a Piccadily Line-on pedig Holbornnál volt tűzriadó. A DLR Woolwich Arsenal állomása is zárva tartott egy ideig. Jelenleg a metró, a DLR és az Overground is rendesen jár, mindössze a Circle és District Line-on vannak felújítási munkák miatti lezárások.

Rendőrök egy csoportja a Central Line Notting Hill metróállomásán (fotó: flickr/SlipStreamJC)

Kapcsolódó hírek