Lopott autóval csúszott árokba egy fiatal Szegeden

MTI   ·   2012.02.21. 13:15

Feltört hat autót, kocsikázni indult, végül egy árokban kötött ki egy 17 éves fiatalember hétfőn késő este Szegeden – közölte a rendőrség.

A fiatalember vallomása szerint „csak kocsikázni akart” a városban. Magához vett egy kalapácsot, és azzal járta a Szegedet, a parkoló autókat figyelve – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Először a Tópart utcában tört fel egy autót, átkutatta, majd megpróbálta elindítani, de nem járt sikerrel. Ezért továbbment a Nyitra utcába, ott három autó ablakát törte be a kalapácsával. Egy Lada Nivát be tudott indítani, és autózni indult vele.

Útközben azonban megfeledkeztetett arról, hogy csúsznak az utak, és a Vándor utcában árokba borult. Ekkor kivette az autóból az értékeket, majd kiszállt a kocsiból, és feltört még egy Opelt. A kutatás közben felvillantotta a kocsi fényszóróját, ezt vették észre az arra haladó járőrök. Amikor az autóhoz értek, azt látták, hogy az ablaka be van törve, valaki pedig kiugrik belőle, és futni kezd. Rövid üldözés után elfogták a fiatalembert. Már a helyszínen mindent elismert, sőt azt is elmondta, hogy a Kukorica utcában is feltört egy Ladát.

Kihallgatása után a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Kapcsolódó hírek