Ludmillát bérel a Kárpát Vasút

Vörös Attila   ·   2016.04.25. 13:45
87__P4251601

A Kárpát Vasút április utolsó hetére kibérelte a GYSEV-től a 651 002-es pályaszámú Ludmillát. A mozdony a BDt vezérlőkocsiból alakított GSM-R mérőegységet továbbítja Kelet-Magyarországon: a 100-as vonalon és a kapcsolódó vonalak első egy-két állomásáig közlekedik majd. Várhatóan megfordul Kőbánya-Kispest és Kaba között többször, Kunhegyesen, Biharnagybajomban, Bárándon, Nyársapáton, Kunmadarason és Tószegen.

Kőbánya alsón robog át hétfő délelőtt a mérővonat, Rákosról Kabára tart (Vörös Attila felvétele)

A GSM-R rendszer hazai telepítése jól, ütem szerint halad, már másfél éve folyamatosan járják is az érintett vonalakat a hálózatot tesztelő szerelvények. A rendszer telepítéséről itt írtunk részletesen. Több mérőkocsi, mérőegységgel felszerelt Flirt is hadirendbe állt, rajtuk kívül már csak a vonóerő a sokrétűbb: Csörgő, Nohab, (Kárpát- és GYSEV-) Bobó, Kárpát-Szergej, Szörnyella, (startos és GYSEV-es) Szili és Floyd-Sulzer, most pedig a Ludmilla. És hogy mit hoz a jövő? Sok mozdonytípus már nincs, ráadásul a GYSEV-nek már alig van szüksége a Ludmilláira, a négyből kettőt már visszaküldtek Romániába, egyet pedig most bérbe adtak a Kárpát Vasútnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek