Lufthansa Pesten, másodszor: új raktárakat kaptak

MTI/iho   ·   2013.10.17. 17:41
Hardy Mihály közölte: a Lufthansa szerelő bázisának közvetlen szomszédságában megvalósított beruházásnak köszönhetően a Lufthansa Technik a jelenlegi kettő helyett egyszerre három közepes méretű, például Airbus A320, vagy Boeing 737 típusú repülőgépet állíthat be a hangár területére.

Egyszerűbbé vált ugyanis a repülőgép fődarabok, a hajtóművek, fékszárnyak és egyéb alkatrészek tárolása, ezzel pedig nem csak a kapacitás, hanem a munkabiztonsági körülmények is tovább javulnak – tette hozzá.

A tájékoztatás szerint a legtöbb légitársaság a téli időszakra ütemezi a repülőgépek karbantartását, hiszen ilyenkor csökken a repülőgépek kihasználtsága. Éppen ezért időzítették a raktárbázis átadását a téli menetrend idejére ami a repülőgép karbantartó cégek számára a csúcsidényt.

A BA ezzel a fejlesztéssel is segíteni kívánja a Lufthansa Technik budapesti tevékenységi körének bővítését. Annál is inkább, mert a két társaság együttműködése, immár 12 éves múltra tekint vissza – közölte Hardy Mihály.

A szóvivő a beruházás értékéről nem kívánt nyilatkozni, azt viszont hozzáfűzte, hogy a fejlesztés hosszú távon új munkahelyeket jelent a magyar légiközlekedésnek.

A repülőtér termináljai 2012-ben 41 légitársaságnak adtak otthont, amelyek 8,5 millió utast szállítottak a világ 41 országának, mintegy 93 városába.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek