Luxus csirkeszállító készül a Parkban! – Indóház 2021. december–2022. január

iho   ·   2021.12.01. 18:40
00_ih_lapajanlo2021_12

Lap karácsonyi feltöltődéshez – is.

Istvántelken ernyedetlenül dolgoznak:

  • a kisgőzösök közül újabb két mozdony külső felújítása fejeződött be,
  • teljesen elkészült a tankszállító pőrekocsi,
  • a baromfiszállító festése elképesztően minőségi szakmunka.

Ideiglenesnek gondolták a vásárlásukat, de egészen a hazai gőzvontatás végéig kitartottak. Mennyire volt nehéz az Egyesült Államok európai hadifelesleg-készletéből, kedvezményes áruhitellel Trumanokat vásárolni?

Ferrovie dello Stato E.444: a gép, ami futásra született. Elegáns. És ezzel mindent el is mondtunk a sokak szerint legszebb olasz villamos mozdonyról. De kik nevezték el Teknősnek?

Az Osztrák–Magyar Monarchia területén a Marostordai HÉV volt az utolsó megépített, MÁV kötődésű, közforgalmú kisvasút. Erre a vonalra emlékezünk. Megépítése hosszadalmas és kemény folyamatnak bizonyult: számos nehézmény akadályozta a munkálatokat.

Eltolták a fényszórókat, pedig látványos modellt alkottak a Pikónál. A lengyelnek szánt gőzös így nem tud csillagos ötös lenni.

Vasutas örömdarts Fonyódon: Török Ferenc újságíró tollából hamarosan megjelenik a Tripla Tíz című könyv, amely a magyar darts 30 éves történetét és a sportág főbb nemzetközi eseményeit foglalja össze. A szerző elárulta, hogy a 310 oldalas kiadvány megírásához hatvan interjút készített a magyar darts meghatározó szereplőivel. Köztük Both István vasutassal, fonyódi állomásfőnökkel.

Indóház 2021. december–2022. január. Keressék a jobb árusoknál a tizennyolcadik évfolyamába forduló lapot!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek