Ma sem veszélytelen a közúti közlekedés

iho   ·   2013.03.18. 09:02

A reggeli fagyok miatt azonban több fő- és mellékúton csúszós útszakaszokra számíthatnak a közlekedők, ezért a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy a mai napon is fokozott óvatossággal vezessenek.

A Magyar Közút szakemberei és munkagépei éjjel és a reggeli órákban is folyamatosan dolgoznak Lábatlan térségében, Tardos és Bikol, Naszály és Grébicspuszta, Kocs és Nagyigmánd, Tata és Kömlőd, Bakonysárkány és Kisbér, az M1-es autópálya és Bana közötti mellékúton, valamint a szőnyi bekötőúton van érvényben teljes útzár.

Pécsi Norbert szóvivő ara figyelmeztet, a főutak jégbordásak Tatabánya térségében, hóbordásak Kisbér környékén. A mellékutak jégbordásak Kisbér, Tatabánya, Pápa, Veszprém, Tapolca, Zalaegerszeg, Marcali és Nyírbátor közelében, letaposott havasak Sárvár, Székesfehérvár, Tamási, Paks, Szekszárd körzetében, hókásásak Győr tájékán, hóbordásak Ajka és Kiskunhalas térségében. Viharos erejű a szél Győr környékén, erős széllökésekre kell számítani Tatabánya és Ajka tájékán, így ezeken a területeken is érdemes óvatosabban vezetni.

Az előrejelzések alapján ma főleg az Északi-középhegységben havazhat, emellett több megyében is ónos eső hullhat, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.