Ma sem veszélytelen a közúti közlekedés

iho   ·   2013.03.18. 09:02

A reggeli fagyok miatt azonban több fő- és mellékúton csúszós útszakaszokra számíthatnak a közlekedők, ezért a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy a mai napon is fokozott óvatossággal vezessenek.

A Magyar Közút szakemberei és munkagépei éjjel és a reggeli órákban is folyamatosan dolgoznak Lábatlan térségében, Tardos és Bikol, Naszály és Grébicspuszta, Kocs és Nagyigmánd, Tata és Kömlőd, Bakonysárkány és Kisbér, az M1-es autópálya és Bana közötti mellékúton, valamint a szőnyi bekötőúton van érvényben teljes útzár.

Pécsi Norbert szóvivő ara figyelmeztet, a főutak jégbordásak Tatabánya térségében, hóbordásak Kisbér környékén. A mellékutak jégbordásak Kisbér, Tatabánya, Pápa, Veszprém, Tapolca, Zalaegerszeg, Marcali és Nyírbátor közelében, letaposott havasak Sárvár, Székesfehérvár, Tamási, Paks, Szekszárd körzetében, hókásásak Győr tájékán, hóbordásak Ajka és Kiskunhalas térségében. Viharos erejű a szél Győr környékén, erős széllökésekre kell számítani Tatabánya és Ajka tájékán, így ezeken a területeken is érdemes óvatosabban vezetni.

Az előrejelzések alapján ma főleg az Északi-középhegységben havazhat, emellett több megyében is ónos eső hullhat, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Kapcsolódó hírek