Madarakkal ütközött, majd kukoricásban szállt le egy repülő Moszkva közelében

MTI/iho   ·   2019.08.15. 12:00
400px_ural_airbus_kukoricas

Madárrajjal ütközött, majd kényszerleszállást hajtott végre Moszkva közelében csütörtök hajnalban az Ural Airlines légitársaság egyik utasszállító repülőgépe. Az U6178-as járat az orosz fővárosból Szimferopolba, a Krím félszigetre tartott, fedélzetén 234 főnyi utassal és személyzettel, amikor röviddel a felszállás után a VQ-BOZ lajstromú, Airbus 321-211 típusú gép mindkét hajtóműve madarat szippantott be, az egyik pedig ki is gyulladt.

Egy kukoricásban, behúzott futókkal hajtott végre sikeres kényszerleszállást egy utasszállító Moszkva mellett, miután madárrajjal ütközött és mindkét hajtómű leállt (kép forrása: Twitter, Breaking Aviation News)

A repülő leállított hajtóművekkel és behúzott futóművel landolt egy kukoricaföldön a Moszkvától északkeletre található Zsukovszkij Repülőtér közelében. A landolás során az A321-es jobb oldali hajtóműve leszakadt. A baleset miatt huszonhárom sérültet, köztük öt gyereket kellett kórházba szállítani.


* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.