Magyar kiállító a berlini kötöttpályás expón

iho/vasút   ·   2012.09.13. 12:31

Más magyar kiállítók mellett a TS Hungaria (Technical Services Hungaria Járműjavító Kft., volt MÁV-Tiszavas Kft.) is részt vesz a jövő héten kezdődő berlini Innotranson. A kötöttpályás közlekedés világát a szakmai és a nagyközönség elé táró expó a legjelentősebb a maga nemében, és az idei vásáron a kiállítók több mint száz világújdonságot mutatnak be.

Az osztrák tulajdonban lévő TS Hungaria két- és többtengelyes vasúti teherkocsik javítására szakosodott, de új vagonok tervezésével, gyártásával (eltolható oldalfalú kocsi, illetve saját tervezésű konténerszállító és rönkszállító kocsi, legújabb termékük a magas oldalfalú, nyitott teherkocsi) is foglalkozik. A miskolci üzemben vasúti fődarabokat (kerékpár, ütköző- és vonókészülékek, fékrudazat-állító berendezés) tartanak karban.

A cég miskolci bázisán a közelmúltban 71 millió forint összegű európai uniós támogatás felhasználásával, összesen mintegy 300 millió forintból a vasúti közlekedés biztonságát szolgáló beruházás valósult meg. A beruházás nagyban növeli a társaság versenyképességét. A vasútikocsi-kerékpárok vizsgálatára szolgáló berendezés átadása csak egy része a TS Hungariánál tervezett fejlesztésnek.

Idén a TS Hungaria az anyacége, az ÖBB Technische Services GmbH. társkiállítójaként a 18. csarnok 306-os standján jelenik meg az Innotranson.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit.