Magyar Vasút, 13. szám: kik fizetik az európai hálózat fenntartásának jelentős hányadát?

iho/vasút   ·   2021.09.30. 15:00
00_magyarvasut_2021-13

Ne törődjön a babonákkal! A tizenharmadik lapszám pont olyan érdekes, izgalmas, mit az előzőek, és semmiképpen sem lehet rá azt mondani, hogy elkerüli a szerencse.

A tartalomból

 

  • A cél az, hogy a modális váltás vonzó legyen – mondja az UIC vezérigazgatója, François Davenne a vasút jövőjéről. De mi mindenre van ehhez szükség?
  • Együtt a teljes IC+-kocsicsalád: bemutatkozott az 1. és prémiumosztály
  • Hétmilliárd eurós keretösszeggel megjelent az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz első közlekedési pályázati felhívása az idén indult uniós költségvetési ciklusban: már pályázhatók a CEF2 közlekedési forrásai
  • Lőkösháza–Kürtös: lesz rá megoldás?
  • A különböző verziójú készülékek tesztjeit követően a reteszkialakítású Schakut választották a jövő európai digitális automata kapcsolókészülékének.
  • A Hungrail társult tagja lett a Floyd

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.