M3-as új szakasz: majd' egy év csúszás

MTI   ·   2011.09.12. 17:41

A jelenlegi ütemezés szerint 2012. november 30-án fejeződnek be az M3-as autópálya Nyíregyháza és a 49-es számú főút közötti szakaszának kivitelezési munkálatai - közölte Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

A 33,8 kilométer hosszú, 32 milliárd forintból épülő sztrádaszakasz az eredetei tervek szerint az idén decemberre készült volna el, de a beruházás folyamatát az időjárás és az elhúzódó régészeti feltárások hátráltatták.

A régészeti feltárások október 31-én fejeződnek be, ezután kezdődhet a teljes értékű kivitelezői munka a sztrádaszakaszon - tette hozzá Loppert Dániel. A szabolcsi megyeszékhelytől a 49-es főútig tartó kétszer kétsávos autópályán három csomópont, két pihenőhely és összesen huszonhárom műtárgy épül meg. A kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljáráson nyertes Colas Hungária Zrt., a Strabag Zrt., a Közgép Zrt., valamint a Keletút Kft. közös konzorciuma, a C-S-K-K 2009 Projekttársaság végzi.

A kommunikációs igazgató az MTI kérdésére elmondta: az M3-as következő, Őrtől Vásárosnaményig tartó 11,9 kilométeres szakaszának kivitelezési munkáira várhatóan októberben ír ki új közbeszerzési eljárást a NIF Zrt., szerződéskötés 2012 januárjában várható. A szintén kétszer két forgalmi sávval rendelkező, 130 kilométer per órás tervezési sebességű, aszfalt burkolatú sztrádaszakaszon a tervek szerint négy különszintű csomópont és hat darab vadátjáró épül meg.

Kapcsolódó hírek