Májusi gőzösmatiné a Parkban

iho   ·   2013.05.10. 17:45
00

A világ egyik legszebb mozdonyának tartott Albatros előreláthatólag szombat reggel hét órakor indul Pozsonyból különvonatával, a Magyar Vasúttörténeti Parkba délelőtt tizenegy után érkezik. Ekkor veszi kezdetét a gőzösparádé: a fordítókorongon a felfűtött Albatros, a 411.118 és a 204-es pompázik, hidegen áll a fűtőház előtt a 109.109, a 242.001 és a 324.540. A szlovák vendégek szombat délután négykor hazautaznak, a kéket vasárnap zöldre cserélik: a BHÉV 27-est lehet megcsodálni.

(forrás: Magyar Vasúttörténeti Park)

Gőzösök járnak majd kicsiben is: a kerti vasúton három felfűtött kismozdony vontatja a szerelvényeket a gyerekek legnagyobb örömére. Ezenkívül a déli és a délután háromórai mozdonyparádé idején kívül gőzmozdonyon is lehet utazni, lesz fordítókorongozás a Csajkával, és várhatóan egy motoros hajtány is tiszteletét teszi.

A mozdonymatiné mindkét napján ott lesz szerkesztőségünk is, standunkon régebbi kiadványainkból, egyéb ajándéktárgyakból lehet majd válogatni. Elkészültek a 2013-as zarándokvonatot húzó Traxx, a Mátyás-mozdony képével díszített pólók, először itt, a Parkban kaphatók majd.

Kapcsolódó hírek