Malév Aeroplex , Ground Handling: 52 nap az élet?

iho/repülés   ·   2012.02.06. 17:54
cim3

Az iho/repülés nemhivatalos információi szerint a légitársaság leányvállalatait is nagyonis érintik a leépítések. Információnk szerint a földi kiszolgálást végző Malév GH azaz Ground Handling 75 százalékos, a repülőgépkarbantartó Aeroplexnél (ACE) 50 százalékos elbocsátást tervez első körben.

Ugyanakkor még senki nem kapott és a következő napokban nem is kap „éles” felmondólevelet, hanem egy olyan értelmű papírt, miszerint állományban maradnak, de úgynevezett távolléti díjat kapnak csak, nem kell bejárniuk a munkahelyükre. Ez alatt az 52 nap alatt kell, hogy hírek szerint eldőljön a cégek sorsa, illetve az, hogy lesz-e olyan új légitársaság a Malév helyén, amely a most „tartalékba helyezett” szakszemélyzetet, a cégek alkalmazottaiknak nagy részét majd foglalkoztatná. Jelen állapot szerint azonban vannak olyan részlegek, amelyeknél az alkalmazottaknak a negyede marad a helyén.

Állománygyűlés még a pénteki leállás után az Aeroplex hangárában <br>(fotó: Budapest Airport)

Nem sokkal cikkünk megjelenése után egy ismeretlen ACE-alkalmazott e-mailen erősítette meg információinkat: a cégnél hétfő reggel még 540 fő dolgozott, de a reggeli órákban már megkezdték a dolgozókat elküldeni. Este 6-ig kb 220 embert küldtek el. Akik beleestek a szórásba azokat azonnal letiltották a számítógépekről, nem tudnak belépni még a saját levelezésükbe sem. Pár  órán belül össze kellett pakolniuk és el kellett hagyniuk a reptér területét. A portán kilépő dolgozó belépőkártyáját is letiltják, így nem jöhet be a reptér területése sem.

Levélirónk szerint sem kerültek ezek az emberek kirugásra, csak 52 napos „kényszerpihenőre” küldték őket, ez idő alatt csak az alap törzsbérüket fogják megkapni. „Február 7-én folytatódik a dolgozók elküldése. Az ACE-nél állományba maradt dolgozóknak még március végéig van munkájuk, utána nem tudjuk, hogy lesz-e még megrendelés.”

A levélíró a kormányt és a cég vezetését hibáztatja, mert szerinte mindennek bekövetkezését előre tudni lehetett.

Kapcsolódó hírek