Malév-flotta a pincében

Márványi Péter   ·   2012.04.01. 18:00
makett_index2

Egy fiatalember, aki nem dolgozhat Ferihegyen a gépek között, megteremti tehát a maga repülőterét és a maga légiflottáját. Különleges aktualitást ad ennek a kispesti gyűjteménynek a Malév összeomlása: a sokat emlegetett értékmentéshez az is hozzátartozik, amit Pál Gábor tesz szabadidejében, komoly pénzáldozatok árán. Hogy miképp indult a gépek építése, hogyan vált szenvedéllyé és – nyugodtan mondhatjuk – küldetéssé, arról is beszél a makettflotta alkotója a videóriportban. El ne felejtsük: Gábor nemcsak az összes valaha volt Malév-gépet építi meg, hanem az összes Ferihegyen valaha mozgott kiszolgáló járművet, buszt, vonórudat és lépcsőt is.

A forgatás közben készült fotók galériája segítségével közelről is szemügyre vehetjük az értékes anyag egy részét. És elgondolkodhatunk arról, vajon felszáll-e ez a légiflotta valaha? Mikor és hol lehet majd igazi otthona, sokak számára örömet nyújtó nagy kiállítása ennek a fantasztikus anyagnak? Olyan kiállítás persze, ahol nem lopják el a reptéri makett tárgyait, mint ahogy sajnos valahol elltüntették a rajta lévő földi járműveket, és nem törik össze a gépeket.

A képre kattintva galéria nyílik! <br> (fotó: Kiss Gergely)

Életre szóló feladat a magyar légitársaság összes gépének elkészítése: Pál Gábor azt reméli, amit nagyon sokan a Malév 66. születésnapja idején, hogy lesz újra  magyar légitársaság. És akkor ő is tovább dolgohat az újabb gépek újabb makettjein.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.