Malév munkavállalók: újabb karácsony járandóság nélkül

iho   ·   2013.12.09. 09:00
crj_cim

A Malév felszámolója, Dr. Varga Jenő tájékoztatást adott az érdekvédelmi szervezeteknek a Malév felszámolási folyamatának jogi, pénzügyi, értékesítési helyzetéről.  Újabb karácsony fog úgy eltelni, hogy a volt Malév dolgozók nem kapják meg járandóságukat, ami a Malév csődje miatt jár nekik. Lassan két éve várják, hogy az Állam, mint tulajdonos közreműködésével rendeződjön a helyzetük. Többen azóta sem találtak munkát, helyzetük reménytelen – hangzik a Malév munkavállalóknak az iho/repüléshez eljuttatott közleménye.

A legutóbbi Malév-megmozdulás: a felszámolást ez sem gyorsította

Közel két éve folyik a Malév felszámolása, de a felszámoló rajta kívül álló okok miatt – folyamatban lévő perek -  még mindig nem tudja lezárni azt. Harmadszor kellett határidőt hosszabbítani, így újabb fél évvel csúszik a felszámolás lezárása. Nem kizárt, hogy akár évekig is tarthat még a procedúra, miközben több mint 1000 volt munkavállaló vár törvényes járandóságára.

Több száz volt Malév dolgozó van még mindig reménytelen helyzetben. Sokan egyik napról a másikra élnek, azóta sem találtak munkát, és nem kapták meg azt sem, ami a végkielégítésükből még járna nekik. Amíg nem rendeződik a helyzetük, addig nem csak anyagilag, hanem érzelmileg sem tudnak tovább lépni.

Az utolsó eladható Malév-gép, a CRJ: lesz-e rá vevő, és hány ember járandósága jönne ki belőle?

A Malév munkavállalóinak érdekvédelmi szervezetei a volt munkavállalók képviseletében várják az állam, mint tulajdonos közreműködését abban, hogy végre megoldódjon a problémájuk és mindenki megkapja, ami törvényesen jár neki.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek