Már a MÁV is instázik!

iho/vasút   ·   2018.07.19. 11:27

Twitter-oldalának tavalyi indulása után immár Instagramon is igyekszik összekötni egymással a vonatozás rajongóit a nemzeti vasúttársaság. A hangulatos fotók kedvet csinálnak a vasúti utazáshoz, és közösségbe szervezik azokat, akik szeretik a sínek világát.

Már az Instagram közösségi felületen is elérhető a MÁV-csoport

Az oldal indításához a vasúttársaság megalakulásának százötvenedik évfordulója adta az apropót, így a szerkesztők megkülönböztetett figyelemmel kísérik a születésnap alkalmából felmatricázott Taurus mozdony útját, hosszú távon pedig szeretnék népszerűsíteni a vonatozást, a vasutat a virtuális közösségi térben. Az induláshoz kapcsolódóan a MÁV-csoport egy játékkal is jelentkezik: 2018. augusztus 1-31. között várják a felhasználók fotóit az ünnepi díszbe öltöztetett mozdonyról #máv150 hashtaggel; a legtöbb like-ot begyűjtő kép készítője értékes, a vasút világához köthető ajándékokkal lesz gazdagabb. A díjátadóra a jubileumi év kiemelt eseményén, a Nemzetközi Vasúti Járműparádén kerül sor szeptember 7-én.

Az Instagramra világszerte több mint egymilliárdan regisztráltak már, és hazánkban is több mint másfélmillióan használják, közülük hétszázezren naponta, a létszám pedig dinamikusan növekszik. A felhasználók többsége a harmincnégy év alattiak köréből kerül ki. Az utazás nemcsak globális, hanem hazai viszonylatban is régóta az egyik legnépszerűbb téma az oldalon. Egy 2018-as felmérés tanúsága szerint már nemcsak a feltöltött, de a megtekintett tartalmak között is népszerűbb a városok, tájak, természet témakör, mint a barátok és család kategória, ami azt jelenti, hogy szívesebben fotózzuk a környezetünket, mint magunkat, és szívesebben is nézegetjük az ilyen tematikájú képeket.

Kövesse ön is a MÁV-csoport Instagram-oldalát (keresse a @mavcsoport.hu felhasználót), és készítsen fényképet a vasúttársaság százötvenedik születésnapját ünneplő mozdonyról!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek