Már egy hazai település sincs elzárva

MTI   ·   2012.02.05. 11:35

Szombaton estére négy települést zárt el a hó a külvilágtól, vasárnap reggel már csak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Girincs volt megközelíthetetlen. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap délelőtt arról tájékoztatott, hogy Girincs irányába a Kiscsécs felőli út már járható, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatósága munkatársainak sikerült felszabadítaniuk a hótorlaszoktól az utat. Köröm irányából is takarítják az utat, így hamarosan onnan is meg lehet közelíteni a falut.

A közútkezelő tájékoztatása szerint újra megnyitották a Mezőcsát-Hejőkürt, a Gibárt-Abaújkér és a Vilmány-Hejce közötti szakaszt, valamint a 2624-es számú út egy részét a kányi bekötőúttól, illetve a 37-es számú főút Gesztely és a bekecsi bekötőút közötti részét.

Tucatnyi útszakasz viszont továbbra is csak félpályán járható, több út pedig még mindig a hó fogságában van. A megyei igazgatóság arról számolt be, hogy a megyében még mindig több helyen havazik vagy szállingózik a hó. A szél gyenge vagy közepes erősségű. A friss hóréteg vastagsága 3-10 centiméteres, az út melletti hóréteg 4-14 centiméter. A főutak hókásásak, a mellékutak havasak.

Kapcsolódó hírek