Már heti nyolc gép kapcsolja össze Pekinget Washingtonnal

MTI/iho   ·   2020.08.22. 12:00
00_delta_united_kina-usa

Az Egyesült Államok és Kína megduplázza a másik területére hetente közlekedő, országonként jelenleg négy repülőjárat számát.

Az amerikai döntés azt követően született meg, hogy Kína engedélyezte az Egyesült Államoknak heti négy oda-vissza járatok számának megkettőzését.

Az amerikai légitársaságok önként függesztették fel Kínába induló és onnan érkező járataikat, miután Donald Trump amerikai elnök január 31-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt a Kína felől érkező nem amerikai állampolgárok nem léphetnek be az Egyesült Államok területére. Trump később Európából érkező nem amerikai állampolgárok beutazását is felfüggesztette.

  • A United Airlines közölte: szeptember elejétől heti négy oda-vissza járatot indít San Francisco és Sanghaj között.
  • A Delta Air Lines ugyancsak hetente négy járatot indít újra, de már augusztus 24-étől kezdődően, Detroitból és Seattle-ből, Szöul érintésével, Sanghajba.

Az Egyesült Államok és Kína légügyi megállapodásának értelmében a két ország között hetente száz repülőjárat közlekedhet, de a teljes forgalom helyreállítására a világjárvány miatt egyelőre várni kell. A Trump-kormányzat májusban négy kínai légitársaságnak engedélyezte amerikai járatai korlátozott újraindítását, miután a kínai hatóságok beleegyeztek bizonyos óvintézkedések bevezetésébe, így például abba, hogy mérjék az utasok testhőmérsékletét a felszállás előtt.

Trump egy arizonai kampányrendezvényen kijelentette: egyelőre elnapolta a kereskedelmi tárgyalásokat Kínával. Azt mondta: jelenleg nem akar megbeszélést folytatni Pekinggel. Arra az újságírói felvetésre azonban nem adott választ, hogy az amerikai kormányzat kivonul-e a kereskedelmi megállapodásból.

Az amerikai–kínai kereskedelmi megállapodás úgynevezett első szakaszának megvalósításáról most szombaton egyeztettek volna a felek, de a megbeszélést elhalasztották.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.