Már mozognak a legújabb Flirtjeink is

Vörös Attila   ·   2015.09.25. 13:45
678__IMG_5376

A Stadler nem késlekedik, igyekszik időben szállítani a legújabb megnyert tender vonatait. Az újabb huszonegy Flirt elővárosi motorvonat szállítási szerződéseit a MÁV-START Zrt. és a Stadler Rail képviselői július közepén írták alá. Az egyenként 5 millió 788 ezer euróba kerülő négyrészes járművekből hatot a Közlekedés Operatív Programban (Közop), tizenötöt az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (Ikop) finanszíroz a MÁV-Start. A mostani beszerzésből az első hat Flirt motorvonatot idén október végéig, a további tizenötöt pedig jövő év decemberéig kell leszállítania a Stadlernek.

Komárom és Ács között robog a 103-as és a 105-ös egység<br>(Vörös Attila felvétele)

A határidő tehát iszonyatosan szoros, de a Stadler tájékoztatása szerint tudják tartani az ütemezést. A hatból kettő már Magyarországon van, október végére pedig itt lesz a maradék négy motorvonat is. A 103-as egység szeptember 11-én érkezett, ő volt az első a legújabb eresztésből. A 105-ös egy héttel később követte. A gyártó tájékoztatása szerint két vonat jelenleg Svájcban állópróbázik, ezek jövő pénteken érkeznek majd meg Istvántelekre.

A mostani, huszonegyes beszerzéssel koránt sincs vége a bevásárlásnak, a MÁV és a GYSEV további motorvonat-beszerzésekről épp pár napja beszéltek a sajtónak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek