Máshogy fog járni hétvégén a H8-as és a H9-es HÉV

iho/vasút   ·   2018.11.21. 11:31

November 24-én, szombaton Rákosfalvától Mátyásföld alsóig a Gödöllő irányú, 25-én, vasárnap pedig az Örs vezér tere irányú peronoknál állnak meg mindkét irányban a vonatok.

A pótlóbuszok Cinkota alsó megállóhelyet nem érintik. A kerékpár szállítása valamennyi buszon megengedett. A járat Csömörön a 419-es busz alábbi megállóiban áll meg:

  • Csömör, Major utca,
  • Csömör, Béke tér,
  • Csömör, Gorkij fasor H,
  • Csömör, Petőfi Sándor utca.

November 24-én és 25-én pótlóbusz helyettesíti a H9-es HÉV-eket Cinkota és Csömör között (forrás: MÁV-HÉV)

A kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy ellenkező irányban történő átszállásoknál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek (a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy) használata esetén nem kell új jegyet kezelni, a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell – a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből. A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A pótlóbusz olyan megállói, amelyek a HÉV menetrendjében eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból a táblázat szerinti HÉV-állomásoknak felelnek meg:

Pótlóbusz megállója:

Díjszabás szerinti HÉV-állomás:

Csömör, Hunyadi János utca

Csömör

Csömör, Béke tér

Csömör, Petőfi Sándor utca

A pótlóbuszon a HÉV menetjegyek és -bérletek érvényesek; a jegy nélkül felszálló utasoknak a jegyvizsgálónál kell HÉV-menetjegyet váltaniuk. A pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek díjszabást tekintve azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a tíz kilométeres távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek