Még harminc S70-es a nyugati partra

iho/vasút   ·   2017.06.03. 18:45
siemens_seattle0

Ezzel az S70-es rendeléssel a Sound Transit egy 2016-ban aláírt szerződés opcióját érvényesíti. Az eredeti megállapodásban 122 helyiérdekű vasúti jármű (LRV) szerepelt. Az új megrendeléssel 152-re nő majd a régióban üzemelő összes Siemens LRV egységek száma. A szerelvényeket Kaliforniában, a Sacramentóban létesített üzemében fogják legyártani, ahol most készülnek az első fázisban rendelt járművek. Az első LRV egységet várhatóan 2019 elején szállítják.

S70-es Linkek. Seattle még harminc ilyet kért és kapott a Siemenstől

– Az, hogy több Link vasúti kocsit rendeltünk a tervezettnél korábbi időpontban, csupán egy példa arra, milyen határozott lépésekkel építjük ki azt a helyiérdekű vasúti hálózatot, ahol akár évi 188 millió utast szolgálunk ki 2040-ig – jelentette ki Peter Rogoff, a Sound Transit vezérigazgatója. – Ezekkel az újabb járművekkel 2024-re készen állunk arra, hogy a helyiérdekű vasúti hálózatnak a Puget Sound terület szavazói által novemberben elfogadott első két bővítésén meginduljon a forgalom.

Puget Sound Seattle „túlpartja”

Az új járművek kinézetre karcsúak lesznek, ennek ellenére tágasabb lesz a belsejük, így több hely jut az utasoknak. A speciális utastájékoztató rendszerek pedig tovább fokozzák az utazás élményét. Emellett a járművekben külön elkülönített térre lehet majd a csomagokat pakolni, sőt lesz négy horog, ahova kerékpárokat lehet felakasztani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek