Még kétszáz Bubi – egyre-másra dőlnek a rekordok a közbringa-szolgáltatásban

MTI/iho   ·   2023.07.04. 09:00
00_bubi_200

Bővül a Mol Bubi, a fővárosban közlekedők már mintegy 2500 kerékpárt használhatnak a rendszerben.

A BKK jelentősen növeli a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás eszközparkját. Az új zuglói gyűjtőállomások átadása után kétszáz vadonatúj kerékpárral bővül a rendszer, melyek első példányai már az utcán vannak, napokon belül pedig már 2460 bringát használhatnak a Bubival közlekedők.

A közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a 2021-es megújulás óta folyamatosan nő, ezért döntött a társaság az újabb fejlesztésről. A BKK 2021 májusa óta 1260 új Mol Bubi-kerékpárt állított forgalomba.

A közbringahálózat az év minden szakaszában újabb és újabb rekordokat dönt. A téli hónapokban a Mol Bubi havi és átlagos használata a korábbi hasonló időszakhoz képest 60–70 százalékkal emelkedett. Májusban már ötmilliomodik alkalommal utaztak a Mol Bubival. Júniusban pedig a havi utazásszám meghaladta a 389 ezret, ami rekord.

A társaság negyedszerre bővítette a Mol Bubi hálózatát: legutóbb Zuglóban adott át állomásokat. Korábban a VI. és a VIII. kerületben, a Városligetben, valamint Óbudán történt hasonló fejlesztés, így már 196 állomáson vehetik fel és tehetik le a kerékpárokat az ügyfelek.

A BKK jelenleg is több önkormányzattal egyeztet a jövőbeli bővítésekről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek