Még Moszkvának is túl sok a hó

MTI   ·   2013.01.21. 12:10

A napokban érkezett nagy mennyiségű csapadék meghaladta a szokásos januári átlagot – mondta Pjotr Birjukov alpolgármester, akit az Interfax hírügynökség idézett. Hozzátette, hogy idén már 65 centiméternyi hó hullott a városra, míg az év első hónapjában a szokásos átlag 42 centiméter. Az önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközt bevetett, hogy megtisztítsa az utcákat. Az elmúlt napokban mintegy 2,5 millió köbméter havat takarítottak el az utakról.

A hó miatt a moszkvai közlekedésben óránkénti 30 kilométeresre csökkent a felszíni tömegközlekedési eszközök sebessége. Egyes főútvonalakon ez a tíz kilométeres óránkénti sebességet is alig haladja meg, sok helyütt lépésben haladnak a járművek.

A fővárosi reptereken ugyanakkor nem érződik a havazás hatása. A járatok fogadása és indítása rendben zajlik a három (Seremetyevo, Domogyedovo, Vnukovo) repülőtéren. Nem töröltek járatot, késések sincsenek – közölte a légikikötők szóvivője.

A meteorológiai intézet jelentése szerint ez a hét nagyon hideg lesz Oroszország európai részében. Moszkvában mínusz 19–21 Celsius-fok lesz a hőmérséklet a hét első napjaiban. Az ország más területén, így a távol-keleti Magadán térségében mínusz 49, Közép-Szibériában pedig mínusz 52 Celsius-fokot is mérhetnek.

Kapcsolódó hírek