Még nyugatabbra nyúlik a Westbahn

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.11.17. 12:00
Westbahn_01

Az osztrák ÖBB eddigi legnagyobb versenytársa a vasúti személyszállításban, a Westbahn jövő év áprilisától nemzetközi forgalomban is indít járatokat Bécs és München között. A Westbahn a francia Transdev leányvállalatával, a Meridiannal együtt lép a porondra. A Westbahn az eddig Salzburgig közlekedtetett járatait hosszabbítja meg Münchenig, mégpedig a Meridian által igénybe vett menetvonalakon keresztül. A két vasúti szolgáltató már el is kezdte a vonatjegyek árusítását.

fotó: Westbahn

A Westbahn a Stadler által gyártott kétszintes Kisseket használja majd a vonalon, ami pedig a menetrendet illeti, Bécsből 5:43-kor, 8:43-kor és 14:43-kor indulnak a járatok, Münchenből visszafelé pedig 8:55, 14:55 és 17:55 az indulás időpontja. A Bécs–München t§vot a j§ratok 4 ŕa 22 perc alatt teszik meg. Jelenleg a vonalon kizárólag az ÖBB railjetei közlekednek, ezek 4 óra alatt teszik meg a távot, kétórás követéssel. A Westbahn kezdetben kizárólag magán vasúttársaságnak indult, Hans Peter Haselsteiner alapította, később aztán mindinkább félig állami jellegű társasággá formálódott, hiszen például a francia nemzeti vasúttársaságnak, a SNCF-nek is vannak részvényei.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek