Még tíz Aveniót rendelt Bréma

iho/vasút   ·   2018.02.17. 13:45
siemens_avenio_brema0

A Bremer Straßenbahn AG (BSAG) további tíz Avenio villamost rendelt a Siemenstől, érvényesítve a 2017 júniusában aláírt szerződésben szereplő opciót – a BSAG hatvanhét Avenio villamosra adott le megrendelést. A most megrendelt villamosok szállítása 2021-ben kezdődik.

Ezzel a pótrendeléssel a BSAG a teljes régi villamosflottáját lecserélheti. A tavaly rendelt első négy részes villamos szerelvényeket 2019 tavaszán állítják üzembe Brémában. A harminchét méter hosszú villamos akár 259 utast is szállíthat, a maximális sebessége 70 kilométer/óra. A széles ablakok és energiahatékony LED fényforrásoknak köszönhetően valóságos fényárban úsznak a szerelvények. Az ajtóknál a többfunkciós területek elegendő helyet biztosítanak a kerekes székeknek, babakocsiknak, kerékpároknak. A légkondicionálónak köszönhetően egész évben kellemes, huzatmentes a belső légkör. Az utasok további kényelméről a fedélzeti, vezeték nélküli internet és a tájékoztató rendszerek gondoskodnak.

(fotó: Siemens)

Ha rommá törik egy balesetben, akkor sem kell feltétlenül kidobni a szerelvényt: az Aveniónak akár kilencven százaléka újrahasznosítható. A villamos a visszanyert fékezési energia nagy részét fűtésre használja, vagy visszatáplálja az energiahálózatba. Az összes kereket hangtompítóval szerelték föl.

Aveniók már üzemelnek már és Hágában. Németországból Ulm, míg Katarban Doha is rendelt ilyen szerelvényeket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek